Luonto tutuksi linnakesaaressa

Teksti: Laura Noreila, kuva kurssilta
d0af3aa3-3edd-422b-ab8b-23a0d5a50dc4

Katarina 2018 maasto- ja luonnonmuonakurssilaisilla kävi säkä. Jäät lähtivät edellisenä päivänä, kun tämä 31 kurssilaisen ja 4 kouluttajan ryhmä siirtyi puolustusvoimien Uisko-rynnäkköveneillä Hästö Busön linnakesaarelle.

”Kaikki on mennyt erittäin hyvin. Saimme kolme telttaa ilman vaikeuksia pystyyn. Yön ukkonen ja sadekaan eivät meitä pahemmin haitanneet, mitä nyt vähän kosteutta tuli yhden teltan katosta sisään”, kertoi kurssinjohtaja Suvi Tonteri lauantiana puhelimessa.

Maasto- ja luonnonmuonakurssi antaa valmiuksia luonnossa selviytymiseen. Ohjelmassa oli majoittautumiseen, ensiapuun, suunnistukseen, turvalliseen liikkumiseen, jokamiehen oikeuksiin ja luonnonanteihin liittyviä luentoja. Osallistujista osa oli kokeneita luontoihmisiä, osa ensikertalaisia näissä ympyröissä.
”Aamupäivän ajan kurssilaiset ovat harjoitelleet ensiapua ja suunnistusta. Nyt on menossa puukko- ja kirvesvalmennus, iltapäivällä puhumme sienistä ja marjoista sekä fileroimme kaloja. Myöhemmin valmistamme neljän ruokalajin päivällisen avotulella. Ruoaksi on suppilovahverokeittoa, loimulohta, pelmenejä ja jälkiruoaksi köyhiä ritareita. Ei täällä todellakaan nälkää tarvitse nähdä”, kertoi Suvi iloisena.
Tunnelmallinen iltanuotiopiiri, jonka aikana puretaan päivän tapahtumia ja fiiliksiä, on tärkeä osa pitkää päivää. Suunnistuksesta pitäville oli luvassa myös iltarastit kauniissa saaristomaisemissa.
Uni tullee herkästi silmään jokaiselle kurssilaiselle myös toisena telttayönä. Tiiviin ohjelman ja raikkaassa meri-ilmassa vietetyn päivän jälkeen on hyvä painaa pää tyynyyn hiljaisuuden alkaessa klo 23.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s