Uutta energiaa: kouluttajat ja kurssinjohtajat katsovat tulevaisuuteen

Teksti ja kuvat: Tea Lindroos

Koulutus- ja kurssinjohtajakoulutuksen ryhmähengen aisti jo luokkahuoneeseen astuessaan. Iloinen naurunremakka, avoin ja välitön ilmapiiri kurssilaisten, kouluttajan ja kurssinjohtajan kesken vahvisti, että nyt oli päästy asian ytimeen. Pian selvisikin, että täällä on jo ehditty perustaa oma Facebook-ryhmä verkostoitumiseen ja yhteiseen oppimiseen myös jatkossa, oma sähköpostiketju, sekä suunnitella yhteistä opintomatkaa kurssin jatkoksi.

IMG_20180422_081939_2

Kurssinjohtaja Pauliina Mäkinen kertoi, että osa kurssilaisista työskentelee siviilissä koulutuksen, suunnittelun ja johtamisen parissa. Kurssiohjelman sisältöä olikin koulutuksen edetessä muokattu osallistujien toiveiden mukaan heidän tarpeitaan vastaavaksi.

MPK:n kouluttaja Keijo Kylmälä muistutti, että kouluttajan ei tule koskaan tuoda mutu-hommaa kouluttajilleen, vaan kaiken pitää perustustua faktaan. Jos jokin vaihe kouluttaessa ei toimi, tehdään toisin. Koulutustilaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa perusasia on, että oppimista edistävät tekijät maksimoidaan ja oppimista haittaavat tekijät minimoidaan. Kokeneenkin kouluttajan kannattaa suunnitella koulutus huolellisesti.

Kurssinjohtajan käsikirjasta käytiin läpi erityisesti kurssin turvallisuussuunnitelmaa kurssilaisten aloitteesta. Keijo tiivisti, että jos vain yhden asian tästä koulutuksesta veisi mukanaan niin se olisi: kouluttajan ja kurssinjohtajan yhteistyö. Muutoksia voidaan tarpeen mukaan tehdä lennosta, mutta niistäkin yhdessä sopien.

 

15-vuotias Essi Alasalmi (vas.) oli lähtenyt kurssille Kajaanista ja aikoi ehdottomasti jatkossa hakeutua johtotehtäviin. Hän innostui osallistumaan äitinsä toimittua HOIKKA-harjoituksen johdossa. Erityisesti kurssilta jäi mieleen se, miten tärkeäitä ovat hyvät vuorovaikutustaidot.

“Tuskin olisi siviilissä tavattu, kun toinen on Ruokolahdelta ja toinen Turusta”, naureskelivat Jenna Vertanen (oikean puoleisessa kuvassa vas.) ja Minna Storm (oik.). Minna ideoi ryhmän tulevan opintomatkan sisältöä, johon kaikki kurssilaiset ovat vaikuttamassa. Jennalle Katarina 2018 oli  3. NASTA-harjoitus, jonka parasta antia olivat verkostoituminen ja erilaisten ihmisten tapaaminen. Verkostoitumisen ja vuorovaikutuksen lisäksi Minna halusi nostaa esille sen miten tärkeää on, että kouluttaja/johtaja osaa hyödyntää ihmisten erilaisia osaamisia. Tällä kurssilla vahva yhdistävä tekijä oli tahto johtamistehtäviin ja/tai kouluttajana toimimiseen.

Yhdestä suusta naiset totesivat haluavansa tukea omalta osaltaan pohjoismaisen turvallisuusyhteistyön positiivista kehitystä. Tämän kurssin energialla se varmasti onnistuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s