”Yhteistyö on se suuri voima, jolla onnistumme”

Hyvät kurssilaiset, kouluttajat ja harjoituksen organisaatio sekä yhteistyökumppanit!

”Hyvä pöhinä, loistava porukkaa, hyvä yhteishenki, me halutaan jatkokurssi, rautaiset kouluttajat, parempi kuin odotin” – tässä joitakin kommentteja eiliseltä kenttäkierrokselta niin kurssilaisilta, kurssinjohtajilta kuin kutsuvierailta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuva: Kaarina Suhonen korosti harjoituksen päätöspuheessaan yhteistyön merkitystä. 

Naisten Valmiusliiton 42 valmiusharjoitus on pitänyt sisällään monipuolisia turvallisuus- ja varautumiskursseja, joiden tavoitteena on ollut lisätä teidän valmiuttanne toimia yllättävissä tilanteissa. Toimintaympäristömme muuttuu koko ajan ja uhat niiden mukana. Perinteisten uhkakuvien rinnalle on tullut uusia uhkia, jotka pyritään huomioimaan myös Naisten Valmiusliiton koulutuksen suunnittelussa. Harjoituksen kurssivalikoima ei ole siis aina samanlainen, vaan jokaiseen harjoitukseen mietitään erikseen ajankohtaiset ja paikkaan sopivat kurssikokonaisuudet. Kutsunkin teitä jo samalla ensi vuoden NASTA Revontuli 2019 ja Pihlaja 2019 -harjoitukseen.

Veli-Pekka Nurmi totesi osuvasti yhteisluennolla, että tekniikan vikaantuminen ja ihmisten toiminta ovat merkittäviä onnettomuuksia aiheuttavia tekijöitä. Toivon, että olette saaneet kursseilta tietoa siitä, miten ennaltaehkäistä ja tunnistaa vaaratilanteita sekä toimia niiden kohdatessa. Toivon, että ylläpidätte osaamistanne tämän jälkeenkin ja olette aktiivisia turvallisuusasioissa.

Harjoitukseen kokonaisvahvuus on ollut tänä viikonloppuna 358 henkilöä, joista kurssilaisia 309 henkilöä. Eniten osallistujia on tullut harjoitukseen Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta, mutta osallistujia on tullut myös Virosta asti.  Suurin ikäryhmä on ollut 40-59 -vuotiaat, mutta muuten ikähaitari on ollut hyvinkin laaja. Naisten Valmiusliiton keskeinen viesti on, että turvallisuustaidot kuuluvat kaikille naisille.

Harjoituksen organisaatiolle haluan lausua parhaimmat kiitokset hyvin tehdystä työstä. On ollut mielenkiintoista ja antoisaa kulkea vierellänne harjoituksen suunnittelusta aina tähän viikonlopun toteutukseen asti. Toiminta on ollut hyvin johdettua ja kaikki toimijat ovat olleet upealla tavalla sitoutuneita tehtäväänsä.

Mikään harjoitus ei kuitenkaan synny yksin, vaan tähän on tarvittu yhteistyökumppaneita; eri alojen asiantuntijoita ja viranomaisia, jäsenjärjestöjen upeita ja osaavia vapaaehtoisia, Maanpuolustuskoulutusyhdistystä ja Puolustusvoimia. Yhteistyö on se suuri voimia, jolla onnistumme tässä. Kiitos teille kaikille!

Erityisesti haluankin kiittää Matti Bärlingiä, kokenutta osaajaa ja hänen työpariaan Hannu Lammintaustaa sekä Niinisalon varuskunnan rautaisaa ja energistä tiedustelukomppanian johtajaa Petra Koskensaloa ja yhteysupseeri Antti Huhtaa, joka on ennakoinut tilanteita ja toiminut kuin ajatus.

Hyvät kurssilaiset!

NIKSULA -harjoitus lähenee loppuaan ja on aika arvioida oppimaansa ja kokemustaan kurssin onnistumisesta. Pyydämmekin teiltä tänään tärkeää palautetta niin onnistumisesta kuin kehittämiskohteista, jotta voimme kehittyä ja vastata koulutuksellisiin tarpeisiin mahdollisimman hyvin myös tulevaisuudessa. Toivon, että olette saaneet myös uusia ystäviä ja verkostoituneet, kokeneet jotakin ihan uutta sekä joutuneet omalta mukavuusalueeltanne ulos.

Lopuksi toivotan kaikille turvallista syksyä ja pitäkää huolta itsestänne, sillä voidakseen auttaa muita, on huolehdittava ensin itsestä!

Teksti: Kaarina Suhonen
Kuva: Tuula Rahkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s