Harjulintu bongattu

Kun minua kysyttiin valokuvaamaan ensi kevään NASTAHarjulintu-harjoitukseen Säkylään, lupauduin oitis – olihan tapahtumalla niin kaunis nimikin: Harjulintu! No, oikeasti tosin kävi niin, että nimellä oli vähäinen vaikutus siihen, että innostuin osallistumisesta harjoituksen järjestämiseen.  Kiinnostuin ja ryhdyin tutustumaan tarkemmin Naisten Valmiusliiton tarkoitukseen ja toimintaan.  Minulle avautui uusi, mielenkiintoinen maailma.

Mutta millainen on lintu, joka viihtyy harjumaisemissa? Selvisi, että kyse on Harjureitti-retkeilyreitin varrella olevasta näköalalaavusta Säkylässä. Paikka olisi nähtävä pikimmiten, joten eräänä joulukuun alun sumuisena aamuna lähdin ajelemaan Säkylään tarkoituksena retkeillä laavulle. Tärkeimmät eli kamera ja kahvitermari oli pakattu reppuun, joten ei kun menoksi. 

Huovinrinteelle päästyäni jätin auton Paviljongin parkkipaikalle ja suunnistin polulle. Karttatietojen mukaan viiden kilometrin pituisen lenkin puolessa välissä minun pitäisi tulla Harjulintu-laavulle. Jonkin aikaa käveltyäni ja kiivettyäni yhä ylemmäs harjulle aloin olla lähellä etsimääni. Ja sieltähän se laavu löytyi, Porsaanharjulta, harjualueen korkeimmalta kohdalta (143 m merenpinnasta). Upea paikka! Voi vain kuvitella, miten mahtavat maisemat harjulta on eri vuodenaikoina. Aurinkoisena kesäpäivänä voi kuulemma nähdä myös sinisenä siintävän suikaleen Säkylän Pyhäjärvestä.

Samalla kun ihastelin laavua ja paikalta avautuvia näkymiä, otin valokuvia ja istahdin nauttimaan kahvini. Aika riensi ja pian oli lähdettävä paluumatkalle. Tulistelu jäisi siis toiseen kertaan. Mutta sellainen kerta tulisi varmasti!

Nautitaan retkistä talvisessa luonnossa ja kevään tultua nähdään NASTAHarjulinnussa!

Tarja Aho
kameran takana NASTAHarjulintu-harjoituksessa

NASTAHarjulintu järjestetään 21.-23.4.2023 Porin prikaatissa, Säkylässä. Ilmoittautuminen käynnistyy alkuvuodesta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s