Prikaatin tervehdys

Kainuun Prikaatin tervehdys Naisten Valmiusliiton NASTALempi 2022-harjoitukseen:

Puolustusvoimien tärkein tehtävä on Suomen sotilaallinen puolustaminen. Toimintamme tarkoitus on ennaltaehkäistä sotilaallisen voiman käyttö maatamme kohtaan. Ennaltaehkäisevää toimintaa tarvitaan joka ikisenä päivänä, vaikka tilanne Suomen lähialueella onkin tällä hetkellä sotilaallisesti rauhallinen ja suoranaista sotilaallista uhkaa Suomea kohtaan ei juuri nyt ole.

Puolustusvoimat on kansainvälisen kiristyneen tilanteen johdosta tehostanut toimintaansa eri tavoin ja saanut sitä varten myös lisäresursseja. Tämä näkyy esimerkiksi lisääntyneenä harjoitustoimintana mm. kertausharjoitusten osalta. Kokonaisuutena kertausharjoituksien määrä kasvaa KAIPR osalta jo tänä vuonna reilusti yli 50% suunnitellusta.

NATO-prosessi on lisännyt KV-harjoituksia ja Kainuun prikaatin osalta tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että olemme harjoitelleet heinä-elokuussa yhdessä kumppanimaiden kanssa pohjoisessa jo useamman viikon ajan.

Myös MPK on lisännyt kurssien ja koulutuksen toteutusta merkittävästi. Valtakunnallisesti MPK tuplaa koulutuksensa kasvaneen kysynnän vuoksi, myös MPK on saanut lisäresursseja.

Tähän valmiutta ja varautumista sekä kokonaisturvallisuutta kehittävään harjoitustoimintaan sopii hyvin NASTALempi-harjoituksen valmius ja turvallisuuskoulutus eri aihealueet.

Kansalaisten monipuoliset turvallisuustaidot ovat varautumisessa tärkeitä ja luovat luottoa omaan selviytymiseen erilaisissa tilanteissa ja luovat myös henkistä kriisinkestävyyttä.

Hyvät harjoitukseen osallistujat:

Kokonaisturvallisuus on suomalaisen varautumisen yhteistoimintamalli, jossa yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehditaan viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistoimintana.

Naisten valmiusliitossa tehdään tärkeää ja konkreettista maanpuolustustyötä, yhteistoimintaa ja yhteishenkeä, maanpuolustustahtoa sekä henkistä kriisinkestävyyttä kehittävää toimintaa. Arvostamme tätä kovasti.

Arvostettavaa on myös se, että yli 10 000 tuhatta naista on suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen ja sijoitettu puolustusvoiminen reserviin.

Jatkossa valmiuteen ja varautumiseen liittyvään harjoitustoimintaan liittyen olemme KAIPR:ssa kiinnostuneita liittämään Kotiseutuharjoituksia helmi-maalis- ja syyskuussa toteutettavien paikallispuolustusharjoitusten yhteyteen. Samalla olisi hyvä tarkastella mahdollinen Naisten valmiusliiton kurssien liittäminen kotiseutuharjoituksen yhteyteen.

Hyvät harjoitukseen osallistujat:

Onnittelut juuri 25 vuotisjuhlaansa viettäneelle naisten valmiusliitolle ja kiitokset panoksestanne harjoituksen erinomaisiin järjestelyihin ja yhteistoimintaan KAIPR kanssa.

Kiitokset aktiivisesta ja konkreettisesta maanpuolustustyöstä

jokaiselle osallistujalle.

Toivotan hyvää harjoitusta teille kaikille.

Kiitos

Vesa Värjyvirta

everstiluutnantti 

Puolustusvoimien

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimiston päällikkö

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s