NASTA Lempille lempeä ja lämmin lähtö

Elokuinen aurinko helottaa lempeästi Kainuun Prikaatin Hoikankankaan varuskunnassa perjantaina heti aamusta. NASTA Lempi 2022 -harjoitukseen saapuvien naisten kasvoilla loistaa auringon lisäksi ilo ja innostus. 

Naisten valmiusliiton lippu tuli Raappanan kentälle MPK:n soittokunnan tahdissa.Kuva: Marjut Holappa.

Halu oppia uutta, halu tutustua uusiin ihmisiin ja halu kuulua samanhenkisten joukkoon toi Kajaaniin perjantaiksi 250 naista eri puolilta maatamme.

Ilmoittautuminen ja varustaminen sujuvat aamusta sutjakkaasti ja pian koko naisjoukko on pukeutuneena “kurkkusalaatiin, majoittunut ja valmiina koulutuksiin.

Aurinko paistaa iltapäivän avajaisissa jo suorastaan kuumasti kurssien marssiessa muodostelmissa Raappanan kentälle Naisten Valmiusliiton lippua seuraten. Harjoituksen koulutus-ja turvallisuuspäällikkö Ilona Suppanen kantaa lippua MPK:n soittokunnan tahdissa.

Harjoituksen toimiston päällikön Riitta Wedmanin ja varajohtaja Jenni Martiskaisen nostettua Suomen lipun salkoon julistaa harjoituksen johtaja Kaisu Palosaari NASTALempi 2022 – harjoituksen avatuksi.

-Nauttikaa viikonlopusta hyvässä seurassa, ammentakaa itsellenne arjen taitoja ja unohtakaa harjoituksen ajaksi työ- ja kotiasiat, antaa Palosaari lempeän neuvon harjoituksen väelle. 

Kaisu Palosaari avasi NASTALempi 2022 -harjoituksen.Kuva: Marjut Holappa.

NASTALempi 2022 -harjoituksen valmistelut aloitettiin keväällä -21. 

-Valmistelussa ja järjestelyissä olemme saaneet kiitettävästi tukea Kainuun Prikaatilta ja MPK:n Pohjois-Suomen, erityisesti Kainuun toimistolta. Suuri osa valmistelusta ja järjestelyistä on kuitenkin vastuutettu vapaaehtoisille, reippaille ja osaaville naisille, Palosaari kohdisti kiitoksensa järjestelyihin osallistuneille. 

-Mukana on meitä kokeneita konkareita, mutta myös uusia, aktiivisia, innokkaita naisia pääsääntöisesti Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueelta, Palosaari kertoi.

Naisten Valmiusliiton pääsihteerin Pia Lindellin mukaan yhteiskunnan turvallisuustilanteen nopean muuttumisen myötä Valmiusliiton toiminta on entistä tärkeämpää.

-Mitä useampi kansalainen kykenee selviytymää poikkeavasta tilanteesta itsenäisesti voivat viranomaiset keskittyä suurempiin kokonaisuuksiin. 

-Naisten Valmiusliitolla on tavoitteena myös saada Suomeen turvallisuuskoulutettujen rekisteri, josta viranomaiset löytäisivät erilaisiin poikkeusolojen tehtäviin osaavia tekijöitä.

Niin Korona-aika kuin myös Ukrainan sota on herättänyt yhä useamman huomaamaan, ettei turvallisuus tule tyhjästä ja yhtäkkiä, vaan tilanteisiin on hyvä varautua etukäteen.

-Turvallisuus on tunne, jota voidaan vahvistaa lisäämällä tietoja ja taitoja. Kiitos, että olet mukana vahvistamassa itsesi sekä lähipiirisi turvallisuuden tunnetta ja sitä kautta koko yhteiskunnan resilienssi vahvistuu. 

Tällä hetkellä maanpuolustustahto on huippulukemissa ja sen merkitys on ollut yksi keskeisimmästä voimavaraoista Ukrainan puolustustaistelussa. Tässä yhteydessä on hyvä pitää mielessämme myös menneiden sukupolvien uhraukset itsenäisen Suomen hyväksi, Lindell muistutti.

Juhlalliset avajaiset päätti Kainuun maakuntalaulu. Nälkämaan laulu kajahti komeasti Raappanan kentän yllä.

Terttu Niemelä

Lempi 2022

harjoituksen

tiedotusvastaava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s