Pääsihteeri Pia Lindellin puhe NASTA Friski 2021- harjoituksen päättäjäisissä

Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Pia LIndell

Hyvät friskiläiset!

Olen Pia Lindell ja olen toiminut Naisten Valmiusliiton pääsihteerinä toukokuusta lähtien.

Meillä on takana antoisa ja mielenkiintoinen harjoitus. Aloitimme täällä Kauhavan Lentosotakoululla hälytyskellot soiden ja paloauton valot vilkkuen; onneksi ilman todellista vaaratilannetta.

Tätä harjoitusta oltiin pitkää odotettu. Puolentoista vuoden aikana kaikki NASTAt ja pikkuNASTA on jouduttu joko peruuttamaan tai pystyttiin toteuttamaan vain osa harjoitusta etäkursseilla. Friski-harjoituksen toteutuminen ei ollut itsestäänselvyys vaan viimeiseen asti on jouduttu seuraamaan ilmaantuvuuslukuja sekä rokotusten edistymistä. Harjoituksen johto teki viranomaiselle tarkan terveysturvallisuussuunnitelman. Päätös tämän harjoituksen pitämisestä oli yhtä vaikea, kuin PikkuNASTA Savottaren peruuttaminen noin kuukausi sitten.

Harjoituksen johto ja organisaatio on työskennellyt koko suunnitteluvaiheen epätietoisuudessa, toteutuuko harjoitus ja jos toteutuu, niin missä muodossa. Normaalioloissakin harjoituksen valmistelu vaatii suuren työn, mutta tämä harjoitus on vaatinut ainakin tuplatyön sekä myös tuplahuolen.

Harjoituksen osallistujista suurin osa on saapunut Pohjanmaan alueelta (noin 40%) ja seuraavaksi eniten Uudenmaan alueelta (noin 30%), loput tasaisesti muualta, pois lukien Ahvenmaa ja Lappi, joista ei ollut edustusta.

Iso kiitos harjoituksen johtaja Marialle ja varajohtaja Marjolle, toimistojen päälliköille Marille, Päiville ja Maaritille sekä teidän toimistonne jokaiselle työmyyrälle. Kiitos MPK Jani Pikkaraiselle ja Ismo Ojalalle. Kiitos pääkonttorin Suvi hyvistä hermoista ja opastuksesta, olet joutunut vastaamaan niin moneen kysymykseeni, sillä tämä oli minun ensimmäinen NASTA-harjoitus pääsihteerinä. Kiitos muonitusryhmä, jokainen ruoka on ollut erinomaisen maistuva; jos muutama kilo lähti harjoituksen valmistelustressissä, niin ne ovat varmasti tulleet takaisin.

Kiitos kurssien johtajat ja varajohtajat, teillä on ollut suuri vastuu kurssin mielenkiintoisesta ohjelmasta ja sen toteutuksesta sekä ennen kaikkea olette huolehtineet kurssilaisten hyvinvoinnista.

Täällä on ollut selvästi aistittavissa Naisten Valmiusliitton arvot: VOIMA HERKKYYS, TAHTO, TAITO ja TEKEMISEN RIEMU.

Ja hyvät kurssilaiset, te NASTA-naiset; ilman teitä ei olisi näitä harjoituksia. Jollekin tämä NASTA oli jo ties kuinka mones ja jollekin ensimmäinen. Sydämestäni toivon, ettei tämä harjoitus jäisi teille viimeiseksi vaan Naisten Valmiusliitto ja se organisoimat kurssit ja harjoitukset saa teistä tulevia kurssilaisia, kouluttajia, päälliköitä ja jopa johtajia.

Kiitos, että olet olemassa ja olet osallistunut harjoitukseen.

Tavataan tulevissa harjoituksissa!

Teksti: Pia Lindell, kuva: Tanja Aarnikuru, Friski 2021-harjoituksen tiedotusvastaava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s