Aivan uskomattoman mielenkiintoista

Miltä NASTA-harjoitus tuntuu kurssilaisista, kun armeijan kasarmin sijasta opiskellaan kukin kotoamme? Kysyimme kuulumisia kahdelta Informaatiovaikuttaminen-kurssin kurssilaiselta Liisa Hyytiäiseltä ja Marina Djakonoffilta. He pitivät etäkurssin antia ja toteutusta erinomaisena.

”Kurssi on ollut todella hyvä. Järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja asioista on informoitu selkeästi. Kouluttajat ovat olleet kiinnostavat ja asiantuntevat”, Liisa Hyytiäinen kertoo. Liisa Hyytiäinen osallistui Informaatiovaikuttaminen-kurssille Pirkkalasta Pirkanmaalta. Hänellä on aiempaa kokemusta Naisten Valmiusliiton kursseista PikkuNASTA Huovitar-harjoituksen kyberturvallisuuden kurssista. Tuolloin opiskeltiin myös etänä.

”Informaatiovaikuttaminen-kurssi on sujunut yllättävän hyvin ja olen tykännyt siitä, vaikka olisi ollut ihana tulla Haminaan”, Marina Djakonoff toteaa.

Helsinkiläisellä Marina Djakonoffilla on monen vuoden kokemus NASTA-harjoituksista kurssilaisena ja yhdessä myös organisaation jäsenenä. Hän on osallistunut myös MPK:n varautumiskursseille. Etäkurssilla hän ei ole ollut aiemmin.

Marina Djakonoff kertoo pyrkineensä muutamalle muutamalle informaatiovaikuttamisen ja kyberturvallisuuden kurssille aiemminkin. Merituuli 2021 -harjoituksessa tärppäsi Informaatiovaikuttaminen-kurssi. Marina on tehnyt työuran yritysturvallisuuden ja turvatekniikan parissa ja nyt menossa ovat myös IT-alan AMK-opinnot.  Kuva: Marinan kotialbumi

Merituuli 2021 –harjoituksen Informaatiovaikuttaminen-kurssin järjestelyistä ja organisoinnista ovat vastanneet kurssinjohtaja Iina Palonen ja varakurssinjohtaja Satu Maria-Töyrylä. Kurssin pääkouluttajana on toiminut sotatieteiden tohtori, informaatiovaikuttamisen asiantuntija Saara Jantunen.

Etäkurssin etuna paikkariippumattomuus

Liisa Hyytiäinen ja Marina Djakonoff toteavat, että Informaatiovaikuttaminen-kurssi on aiheeltaan sellainen, että sen sisältö on väkisinkin hyvin luentopainotteinen. Siksi etätoteutus sopii siihen luontaisesti hyvin. Luentojen lomassa on jätetty tilaa aiheisiin liittyville keskusteluille.

Pirkkalalainen Liisa Hyytiäinen työskentelee tällä hetkellä viestinnän parissa, ja hän opiskelee työn ohella taloutta ja hallintoa. Hän osallistuu Merituuli 2021 -harjoituksen Informaatiovaikuttaminen-kurssille, koska häntä kiinnostaa IT-alaan ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Kuva: Liisan kotialbumi

Liisa Hyytiäinen korostaa etäkurssin etuna paikkariippumattomuutta. Etätoteutus antaa mahdollisuuden osallistumiseen, jos kuuluu riskiryhmään esimerkiksi terveyden perusteella tai on haastavaa irrottautua koko viikonlopuksi kotoa.”, Liisa Hyytiäinen toteaa.

Marina Djakonoffin mielestä voisi olla hyvä, että naisten varautumiskoulutusta järjestettäisiin etäkursseina jatkossakin.

Ihmisten tapaamiset jäävät pois

Liisa ja Marina pitävät etäkurssin negatiivisempana asiana ehkä sitä, ettei pysty tapaamaan toisia kurssilaisia. Liisa kaipailee toisten kurssilaisten kanssa keskusteluja tauoilla.

Marinalla on kokemusta aiemmista NASTA-harjoitusten lähikoulutuksista, joten hänen kaipaus-listansa on vähän pidempi. ”Yhteiset illanvietot, aamuheräämiset kasarmilla, maastopuvut. Aito miljöö luo toisenlaisen fiiliksen”, Marina toteaa.

Mitä seuraavaksi?

”Kovasti odotan sitä, että pääsisin osallistumaan lähikoulutukseen”, Liisa Hyytiäinen haaveilee, mutta jatkaa samaan hengenvetoon, ettei tässä etäkurssissa ole mitään vikaa ja kaikki on sujunut erinomaisesti.

”Ehdottomasti haluan mukaan seuraavaan NASTA-harjoitukseen. Voisin mennä uudelleen Informaatiovaikuttaminen-kurssillekin, sillä tämä aihe on niin mielenkiintoinen. Kurssi avasi näkökulmia siihen miten informaatiovaikuttamista nykymaailmassa käytetään ja missä laajuudessa, ja millaista yhteiskunnallista ja kansainvälistäkin merkitystä sillä on. Myös asian psykologinen puoli oli tosi mielenkiintoinen ja kiehtova ulottuvuus. Tämä on laaja kokonaisuus. Aivan uskomattoman mielenkiintoista”, Marina Djakonoff toteaa. 

Taina Harmoinen, tiedotusvastaava, Merituuli 2021-harjoitus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s