Merituuli 2021-harjoituksen logossa liehuu lippu

Merituuli 2021-harjoituksen kauniin maanpuolustushenkisen logon on suunnitellut arkkitehti Teiju Autio.  Logo symbolisoi harjoituksen järjestämispaikkaa Haminaa, jossa liehuu maailman suurin Suomen lippu.

Merituuli 2021 -harjoituksen johtaja Hanni Kangasmäki antoi toiveeksi logon suunnittelijalle Teiju Autiolle, että harjoituksen logossa pitää olla meri ja Suomen lippu. Harjoituksen nimi, Merituuli, oli tuolloin jo päätetty.

Merituuli 2021 -harjoituksen logon suunnittelija Teiju Autio on tehnyt monenlaisia suunnittelutöitä arkkitehdin työn ohella.

”Idea harjoituksen logosta tuli aika pian. Toiveet merestä ja lipusta oli varsin helppo suunnitella logoon. Eniten työtä oli logon lopputyöstämisessä eli aiheen pelkistämisessä toimivaksi logoksi ja symboliksi. Logon piti toimia pienenä tunnuksena ja myös isompana flaierina. Loppuvaiheessa sain sitten tietää, että myös harjoituksen nimi pitää saada logoon. Useinhan logo on oma elementti ja nimi tulee erikseen sen yhteyteen”, Teiju Autio kertoo Merituuli 2021 –harjoituksen logon synnystä.

Logo viestii toiminnasta ja Haminasta

Suomen lipun sisällyttäminen logoon tuntui Teiju Autiosta luontevalta, koska Haminassa liehuu maailman suurin Suomen lippu.

”Tuuli elementti tuli logoon lipun myötä ja se kuvaa myös meren aaltoja. Logon värimaailma kuvaa isänmaallisuutta, merta ja lippua”, Teiju Autio kertoo logon elementeistä.

Harjoitus järjestetään Haminassa, joka on armeijakaupunki. Liput ovat vahvasti esillä Haminan katukuvassa. Kaupungissa on nähtävyytenä mm. lippumaailma eli kaikkien maiden liput.

”RUK:n edessä on Suomen lipun tie, jonka varrella on esillä kaikki Suomessa käytössä olleet eri valtiolliset liput”.

Logoja ja tunnuksia jo nuoresta lähtien

Teiju Autio on koulutukseltaan arkkitehti ja hän on tehnyt monenlaisia suunnittelutöitä arkkitehdin työn ohella, kuten esimerkiksi graafista suunnittelua näyttelysuunnittelun yhteydessä. Teiju on suunnitellut mm. Haminan Lottien muistokiven. Logojen ja symbolien haasteena on kiteyttäminen ja pelkistäminen.

Tällä hetkellä Teiju Autio toimii Museoviraston kulttuuripalveluissa restaurointiarkkitehtinä. Hänen pääasiallisena tehtävänä ovat rakennusperinnön restaurointiin ja suojeluun liittyvät tehtävät.

Vapaa-ajallaan Teiju on mukana Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n kirjaprojektissa, jossa tuodaan päivänvaloon Haminan linnoituksen alueen 21:n yli satavuotiaan talon historiaa.

”Haminan ympyräasemakaava on erittäin harvinainen ja Suomessa ainutlaatuinen. Linnoituskaupungissa toimii edelleen varuskunta. On ollut hienoa päästä tutustumaan ympyräkaupungin vanhojen talojen historiaan”, Teiju Autio iloitsee.

Taina Harmoinen, Merituuli 2021 -harjoituksen tiedotusvastaava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s