Huhtikuussa lämpimät tuulet puhaltavat Haminassa – NASTA-harjoitus Merituuli 2021 lähestyy

Merituuli 2021 -harjoituksen logo. Logo sinivalkoinen.

NASTA-harjoitus Merituuli 2021 järjestetään 9.-11.4.2021. Paikkana on Maasotakoulu Reserviupseerikoulu Hamina. Harjoituksessa on valittavana kahdeksan kurssia ja ilmoittautumiset ovat 16. ja 17.2.2021. Suurimpaan osaan kursseja ei edellytetä aikaisempaa osaamista, sillä jatkotason kursseja on vain yksi.

Haminassa järjestettävän harjoituksen käytännön järjestelyistä vastaa Naisten Valmiusliiton Kaakkois-Suomen alueneuvottelukunta ja harjoituksen johtaja on Hanni Kangasmäki. Harjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina ja Puolustusvoimien tuella.

Ilmoittautumiset 16. ja 17. helmikuuta

Merituuli 2021 -harjoituksen ilmoittautumiset on porrastettu tiistaihin 16. helmikuuta ja keskiviikkoon 17. helmikuuta. Molempina päivinä kahden kurssin ilmoittautuminen avautuu kello 9 ja 13.

Merituuli 2021 -harjoituksen kursseja on jo esitelty ja loput tulevat esittelyyn ennen ilmoittautumisen alkamista harjoituksen facebook-sivulla ”Merituuli 2021”. Harjoituksen kurssiesittelyt on koottu harjoituksen esitteeseen.

Kurssivalikoimasta jatkotason kurssi on Selviytyminen maastossa eikä muihin edellytetä aiempaa osaamista. Peruskursseille puolet osallistujista on ensikertalaisia ja he otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistujien alaikäraja on 16 vuotta, lukuun ottamatta Lapsen kohtaaminen kriisissä -kurssia, jossa alaikäraja on 18 vuotta.

Rekisteröidy MPK:n järjestelmään hyvissä ajoin

Kursseille ilmoittaudutaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmän kautta. Kurssit täyttyvät nopeasti, joten muista hoitaa MPK tunnuksesi kuntoon ennen ilmoittautumisajan alkua.

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Rekisteröitymisen voi tehdä hyvissä ajoin ennen kurssille ilmoittautumista. Jos sinulla on jo tunnukset valmiina, niin kannattaa vielä tarkistaa, että salasana varmasti toimii.

Voit ilmoittautua vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi myöskään ilmoittaa muita osallistujia, vaan jokaisen on luotava omat tunnuksensa.

Harmillinen korona

Vuoden 2020 NASTA-harjoitukset Savotar 2020 Vekaranjärvellä ja Vinka 2020 Tikkakoskella jouduttiin perumaan korona-tilanteen takia. Korona-ohjeistus huomioidaan toki myös Merituuli 2021 -harjoituksessa. Harjoituksen kokonaisvahvuus on 180 henkilöä eli kullekin kurssille otetaan 20 osallistujaa.

Harjoituksen järjestelyissä noudatetaan vallitsevia viranomaismääräyksiä. Kursseille otetaan normaalia vähemmän osallistujia, kurssit pidetään toisistaan erillään ja osa kursseista voidaan tarvittaessa siirtää etätoteutukseen. Naisten valmiusliiton korona-ohjeistukseen kurssilaisille voi tutustua tästä.

Nähdään Merituuli 2021 -harjoituksessa Haminassa!

Taina Harmoinen

Merituuli 2021 -harjoituksen tiedotusvastaava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s