Täällä Maijanlampi, Taivalkoski

Maijanlammen vastaranta peittyi vielä usvaverhon taakse ja harjoitusalueen männikkö kylpi syysaamun kosteudessa, kun Fanni-harjoituksen organisaatio oli jo täydessä työn touhussa. 

Valmistelut käynnistyivät harjoituksen johtaja Kaisu Palosaaren selostuksella tehtävien jaosta. 

Varusteita nosteltiin konteista, kurssilaisille jaettavat samanlaiset “kurkkusalaattipuvut” lajiteltiin valmiiksi, ja toimisto valmisteli kurssilaisten ilmoittauttumispaikan kuntoon.

Maastossa yöpyvät tarvitsevat lämpimiä varusteita.

Kuljetus otti huolekseen sijoitella kulkuopasteet, majoitus- ja luokkatilat merkittiin, ja huolto “piti langat käsissään” niin, että kaikki harjoituksen kursseilla tarvittava tavara päätyi oikeaan paikkaan.

Mönkijä- ja maastoajotaidot -kurssin kolme puolijoukkuetelttaa olivat pystyssä tuota pikaa.

Telttoja pystyttivät Maiju Lehtonen, Tiia Moilanen ja Janita Kaikkonen.
Ulla Rontti toivottaa kurssilaiset tervetulleeksi leiriolosuhteisiin.

-On kiva päästä “verestämään” vanhoja taitoja, tuumivat armeijakaverukset Maiju Lehtonen ja Tiia Moilanen pystyttäessään telttaa kurssinjohtaja Ulla Rontin apuna. Maiju ja Tiia ovat harjoituksessa ensikertalaisia ja siksi odottivat mielenkiinnolla lähipäivien toimintaa.

Korona lyö leimansa nyt käytävään PikkuNASTA Fanni 2020-harjoitukseen monin tavoin. Niinpä yksi aamun tärkeimmistä ohjeistuksista koski turvallisuusmääräyksiä. Moneen kertaan jo kerrotut ohjeet maskin käytöstä, käsihygienian huolehtimisesta ja turvaväleistä kerrattiin vielä. Jokainen kurssilainen istuu luokkatiloissa ja ruokailuissa samoilla paikoillaan, ja ryhmät ovat omissa “kuplissaan”.

Marja-Terttu Jamisto kiinnitti kylttejä kurssipaikoille.

Palosaari aikataulutti päivän niin, että kaiken tuli olla valmiina kurssilaisten tulla viimeistään kello 15, jotta mitään ei jää viime tippaan. Organisaatio osoitti täsmällisyytensä ja kaikki oli valmista juuri sovittuun aikaan.

Hymy oli syystäkin herkässä.  

Arjen turvallisuus kurssin Pia Keränen odotti iloisin mielin kurssilaisia ja pääsyä ryhmänsä kanssa tositoimiin.

Katja Lusma.

Helsinkiläinen Katja Lusma tuli mönkijäkurssille. Kolmanteen NASTA-harjoitukseen osallistuva nainen odottaa ennen kaikkea pääsevänsä ajamaan mönkijällä.

Mönkijäkurssia piti kiinnostavimpana myös oululainen Sari Laitinen. Hän odottaa mukavaa yhdessäoloa ja uusia tuttavuuksia. -Mönkijäkurssi oli tarjolla olevista kiinnostavin.

Anne Nuutinmäki.

Arjen turvallisuus sen sijaan tarjoaa mielenkiintoisia aiheita ja tekemistä iisalmelaiselle Minna Niskaselle. Ylä-Savon maanpuolustusnaisten sihteerinä toimivan Niskasen mielestä kurssi tarjoaa tietoa, joka tulisi olla jokanaisen hallussa.

Minna Niskanen.

Anne Nuutinmäki Oulusta lähti Joukkomuonitus maastossa -kurssille ystävän houkuttelemana.

Sari Laitinen.

-Uutta tietoa ja uusia taitoja odotan viikonlopulta.

Teksti ja kuvat Terttu Niemelä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s