“Elämme uutta arkea”

Tässä ajassa ja hetkessä elämme uutta arkea, jossa turvallisuustaidot korostuvat entistä enemmän, painotti harjoituksen avajaisissa Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen.

– Jos olisimme olleet riittävän avarakatseisia, niin olisimme harjoitelleet tämän pandemian varalla jo aiemmin. Nyt emme enää harjoittele vaan elämme tätä uutta arkea, jossa turvallisuusasiat korostuvat entistä enemmän. Uhka ei ole aina näkyvä, jolloin sen hahmottaminen ja siihen varautuminen voi olla henkisesti vaikeampaa. On kuitenkin todettu, että kaikkiin uhkiin harjoittelemalla ja etukäteen miettimällä olemme paremmin varautuneita. Lähdetään siitä ajatuksesta, että olemme täällä nyt kaikki oppimassa uutta.

Naisten Valmiusliiton harjoitus toteutetaan yhteistyössä Naisten Valmiusliiton jäsenjärjestöjen aktiivisten vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Harjoitusorganisaation johtoryhmä on tehnyt pitkäjänteistä suunnittelua, jotta viikonlopun koulutukselle olisi parhaat mahdolliset puitteet. Meillä on täällä neljä kurssia, Arjen turvallisuus, Joukkomuonitus maastossa, Maastotaidot ja luonnonmuona sekä Mönkijä ja maastoajotaidot -kurssi. Harjoituksen kokonaisvahvuus on 127.

Toivon teille uuden oppimista, vanhan kertaamista ja uusia elämyksiä Maijanlammen maastoissa. Te jokainen olette valinneet itselle mielenkiintoisen kurssiaiheen, joka toivottavasti palvelee omaa tiedonjanoa aiheesta. On myös kokemus olla johdettavana ja erilaisessa ympäristössä uusien ihmisten kanssa. Kokemus opettaa meitä kaikkia tilanteesta, joka voisi olla todellista, kun naisia pyydetään avuksi laajamittaisessa häiriötilanteessa tai poikkeusoloissa. Siinä tilanteessa joukot perustetaan ja koulutetaan samaan tapaan kuin nytkin.

Suhonen kiitti myös harjoituksen johtoa ja yhteistyökumppaneita arvokkaasta työstä harjoituksen valmistelussa. 

-Tämän taustalla on paljon suunnittelua ja valmistelua. Tiivis ja hyvä yhteistyö on mahdollistanut tämän kaiken tänä viikonloppuna. Iso kiitos kuuluu myös MPK:lle, Puolustusvoimille sekä yksityisille toimijoille. Olemme saaneet mukaan myös upeita kouluttajia, joiden osaamisesta pääsette pian nauttimaan.

Turvallista ja antoisaa kurssia kaikille!

Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen korostaa turvallisuusohjeiden noudattamista.

Harjoituksen johtaja Kaisu Palosaari palautti mieliin koronapandemian ja vastikään olleen Aila-myrskyn, jotka ovat muistuttaneet valmius- ja varautumistaitojen merkityksestä.

Näiden taitojen oppimiseen ja kertaamiseen NASTA- ja nämä PikkuNASTA-harjoitukset ovat oivia tilaisuuksia.Ottakaa siis kaikki saatava oppi mukaan täältä ja jalkauttakaa se käytäntöön.

Maijanlammen harjoituksen kursseista halusimme räätälöidä toiminnallisia ja tätä upeaa ympäristöä parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntäviä. 

Alkukevään koronapandemian rantautuminen Suomeen haastoi Palosaaren mukaan koko organisaation harjoituksen valmistelussa ja järjestelyissä. 

-Loistava organisaatiomme otti oikean digiloikan, järjestelyt ja etukäteisvalmistelut hoidettiin etupäässä etänä ja kaikki on mennyt hyvin. Oganisaation avainhenkilöitä ovat Naisten valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen, MPK Pohjois-Suomen piiripäällikkö Pasi Virta, harjoituksen varajohtaja Riitta Wedman, huoltopäällikkö Ulla Niskanen ja toimistopäällikkö Pia-Riitta Korvenheimo.

Turvallisuusohjeita korostettiin avauspuhuttelussa. Pääsihteeri Suhonen esitteli turvamaskin ja käsidesien asianmukaista käyttöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s