Fanni kutsuu ruskan hehkussa

Juuri nyt ruska on Koillismaalla komeimmillaan. Vaarojen rinteet loistavat värien kirjossa, ja Iijoki virtaa kirkkaana syksyn kuulaudessa. 

Jos Fanni saisi päättää, riittäisi ruskan hehkua kirkkaimmillaan vielä lokakuun alkuun, kun naisten valmiusharjoitus PikkuNASTA Fanni 2020 kokoontuu Taivalkosken Maijanlammelle. 

Tämä taianomainen jakso vuoden kierrossa sävyttää Fannia monin tavoin. 

Ruskasta löytyi värimaailma Fannin harjoituskirjeeseen ja logoon, jonka toimiston tiimii  “tuunasi”  tämänkertaisen harjoituksen näköiseksi: Iijoen yllä kohoavat Koillismaan vaarat antavat upeat puitteet harjoitukselle Maijanlammen maastossa.

Osallistujille parisen viikkoa sitten lähetetyssä harjoituskirjeessä sekä lähipäivinä saapuvassa kurssikirjeessä on runsaasti hyödyllistä tietoa, joihin molempiin kannattaa tutustua ajatuksella. 

PikkuNASTA Fanni 2020 logo. Grafiikka: Jenni Kärki

Harjoituksen viime hetken järjestelyt sujuvat ruskan tunnelmissa, iloisissa merkeissä, ja Fannia odotetaan melkein malttamattomasti. Näin siksi, että harjoitusta on valmisteltu koronan varjossa ja epämukavuudessa. Kaikesta huolimatta järjestelyjä on viety päämäärätietoisesti eteenpäin ajatuksella, että koronatilanne mahdollistaa kokoontumisen Maijanlammelle ja täysipainoisen harjoituksen.

Naisten valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen tähdentää, että harjoitus toteutetaan terveys edellä niin, että annetut turvallisuusohjeet huomioidaan kaikissa tilanteissa. 

Käsihygienia on a ja o, samoin turvavälit luokissa, majoituksessa, ruokailuissa, maastossa ja siirtymissä. Toiminnot porrastetaan ja aikataulutetaan niin, että ryhmien etäisyydet säilyvät. Yhteiset kokoontumiset tapahtuvat ulkona, Suhonen luettelee.

Flunssaoireiset ja matkustusriskin maissa vasta vierailleet eivät tietenkään voi harjoitukseen osallistua.

Päällimmäisin ajatus on, että harjoituksen kurssilaiset, kouluttajat ja organisaatioon kuuluvat voisivat kaikki tuntea olonsa turvalliseksi, kun Maijanlammelle kokoontuu 2. – 4.10. viikonlopuksi toista sataa ihmistä.

Taivalkosken Fanni on  koko maassa vuoden ensimmäinen NASTA-harjoitus sen jälkeen, kun Naisten valmiusliitto laittoi koronatilanteen vuoksi keväällä harjoitustoiminnan tauolle.

Tuleva Fanni on erityinen myös siksi, että se on ensimmäinen Koillismaan ylängöllä järjestettävä NASTA-harjoitus.

Tästä se lähtee, naiset!

Ruskaterveisin

Terttu Niemelä

Ruska on Koillismaalla komea. Kuva:Suide Lepistö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s