Onko kesää vielä jäljellä

Vaikka kesän lämpöä ei tunne niin aurinko kuitenkin tulee esiin, kun turvallisesti vesillä kurssi on menossa veteen. Aamulla kurssilla oli rastikoulutusta liittyen hypotermiapotilaita. Mitä itse voi tehdä tilanteessa, jos kohtaa ihmisen jolla on hypotermia? Pohdittiin mm. kannattaako potilasta siirtää sen jälkeen, kun on antanut ensiapua? 

Henkilö jolla on hypotermia ei ensisijaisesti kannata siirtää koska se voi aiheuttaa haittoja. Poistaa kylmät ja märät vaatteet ovat tärkeitä tehdä heti alkuun, jos sisätiloja on todella lähellä, niin on kuitenkin suotavaa, että henkilö siirretään sinne. Kun henkilö hieman toipuu voi antaa sormilämpöistä vettä esimerkiksi juotavaksi. 

Tiesitkö että sepelvaltimotaudit ja diabetes voivat pahentaa hypotermiassa olevan henkilön tilaa? Tai että tupakka supistaa suonia niin että vammat hypotermiasta pahenee? 

Hyvä asia muistaa on myös, että ei hiero hypotermiapotilasta tai paleltumia, se voi aiheuttaa niin ulkoisia kuin sisäisiä komplikaatioita. 

Kun teoria oli käsitelty, jännitys tiivistyy ja pelastautumispukua puettiin päälle. Tämän jälkeen kurssilaiset suorittivat pelastusharjoituksen vedessä.  Iloisia nauruja kuulu vedestä ja oli vaikeaa saada jalat pohjaan, kun ne kerran oli nostettu pintaan 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s