Kouluttajakoulutuksessa

Syyskuinen Santahaminan varuskunta on täyttynyt lähes 380 naisesta. Aurinko on hellinyt kurssilaisia niin ilmoittautuessa, varustautumisen aikana ja avajaisissa. Tunnelma on ollut kouluttajakurssilaisten keskuudessa iloinen ja ryhmäytyminen on käynnissä hyvää vauhtia! Puheen sorina ja nauru täyttävät illalla luokkahuoneen jo hiipivästä väsymyksestä huolimatta, tai juuri siitä syystä.

Kouluttajakurssin esittelykierroksella selviää, että kurssilaisia on saapunut paikalle ympäri Suomea. Suurin osa kurssilaisista on osallistunut jo useampaan Nasta-harjoitukseen ja toimii aktiivisesti vapaaehtoisen maanpuolustuksen parissa. Joukossa on mukana myös muutama ensikertalainen. Kokemuksesta me muut tiedämme, ettei tämä Nasta jää heillekään viimeiseksi.

Kouluttajakoulutuksen aikana tutustutaan vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan koulutukseen ja sen periaatteisiin sekä tehdään useita käytännön harjoituksia, joiden avulla kurssilainen oppii kouluttamisen keskeiset käsitteet, roolit, tehtävät sekä oikeudet ja vastuut, erilaisia oppimismenetelmiä ja koulutettavien motivointia. Kurssin aikana opetellaan suunnittelemaan koulutuksia sekä suorittamaan tarvittavat valmistelut (koulutuskortti, materiaalitilaukset ym.) Samalla opetellaan miten palautetta annetaan ja vastaanotetaan. Kurssilla käydään läpi esiintymistä ja ilmaisua ja omien vahvuuksien tiedostamista kouluttajana. Välillä heittäydytään leikin varjolla oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja harjoitellaan siten myös esiintymistä. Kurssin lopuksi kurssilaiset antavat näyttökokeen sekä saavat suorituksistaan kouluttajien palautteen.

Päivi Lindroos Porvoosta on ensimmäisessä Nasta-harjoituksessaan. Päivi ei kuitenkaan ole amatööri näissä puuhissa, vaan hän on käynyt Soma-harjoituksissa sekä kuuluu Santahaminan Sotilaskotiyhdistykseen ja toimii sotilaskotisisarena. Pihlaja 2019 -harjoituksen Päivi löysi MPK:n sivuilta ja kiinnostui heti. Päivi tuli kouluttajakurssille, koska haluaa kehittää jatkuvasti itseään. Siviiliammatissaan yrittäjänä Päivi on kouluttanut ihmisiä ja toivoo saavansa tähänkin eväitä kouluttajakoulutuksesta. Jatkossa Päiviä kiinnostaa kouluttajana toimiminen mm. erä/maastotaitojen, vesiturvallisuuden ja/tai eläimien parissa. Pankaahan nimi mieleen. Päivillä on edellä mainituista aiheista paljon kokemusta!

Päivi Lindroos on ensimmäisessä Nasta -harjoituksessaan

Teksti ja kuva Annu Kajanne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s