Nyt se alkaa, nu börjar det !

”Kun lasten partioreppua on moneen otteeseen pakattu, on kiva kerrankin saada pakata omaa reppua ja lähteä viikonlopuksi kurssille” Näin sanoo kurssilainen, joka saapui heti aamusta Santahaminaan. Läheltä ja kaukaa saapuu kurssilaisia aamupäivällä Santahaminaan. Kursseja on laidasta laitaan. Ja viikonlopun aikana käydään vilkaisemassa mitä kursseilla tapahtuu. Jos tänä vuonna et syystä tai toisesta ole paikan päällä voit täällä seurata viikonloppua. 

Kun astuu sotilaskotiin ovesta sisään, kuluu tyytyväistä hyminää. Vanhat tuttavat näkevät jälleen vuoden jälkeen ja uudetkin pääsevät heti mukaan juttuun, kun munkkia ja kahvia saa näin heti aamusta. Kursin huolto ja johto on pitkään suunnitellut aamupäivän aikataulua ja näillä näkymin asiat sujuvat hyvin. 

Ilmoittautumisen jälkeen pääsee varusvarastolle vaihtamaan vaatteet. Nopeasti omat vaatteet vaihtuivat vihreisiin ja tyhjät pyykkisäkit kasaantuvat nopeasti pukuhuoneen lattialle. Jos jollakulla tuli odotellessa kylmä, muonitusvastaava on meille kertonut että ”tänään on hellettä, jos vain tarpeeksi uskoo”. Joten syksyisessä noin +10 asteen vilpoisessa ilmassa on hyvä odotella. Kohta alkaa sitten kymmenen mielenkiintoista kurssia ja toivotaan että iloinen tunnelma jatkuu koko viikonlopun. 

Glada skratt ekar mellan byggnaderna. Vi gläds för att få ha en kurs som går helt och hållet på svenska. Under morgonen var det en hel hög av glada kvinnor som kom för att anmäla sig. Även här är det många som träffas igen efter ett år, men en del nya har vågat sig med. Detta år är det första hjälp som tema på den svenskspråkiga kuren. Den violetta färgen lyser nu på brigaden och kurserna är klara att börja sin utbildning. 

Teksti: Cecilia Alameri  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s