Naisten valmiusliiton puheenjohtaja Anne Holmlundin puhe

Hyvät Pihlaja2019 -harjoituksen osallistujat, bästä deltagare 

Naisten Valmiusliiton puheenjohtajana minulla on suuri ilo tuoda liiton tervehdys tänne syksyisen aurinkoiseen Santahaminaan Pihlaja 2019 harjoituksemme avajaisiin. Naisten Valmiusliiton omia Nasta-harjoituksia on järjestetty jo vuodesta 1998 lähtien. 

Edelliset Nasta-harjoitukset tässä ympäristössä ovat olleet Itämeren Helmi 2001, Sahara 2005 sekä Santis 2015. Uskon, että Santahamina tarjoaa jälleen kerran erinomaiset mahdollisuudet valtakunnallisen valmiusharjoituksemme toteuttamiseen. 

Naisten Valmiusliitto elää aktiivisia ja toiminnallisia vuosia. Seuraamme tiiviisti turvallisuuden kenttää ja kartoitamme laajan yhteistyöverkostomme kautta parhaita tapoja parantaa yhteiskunnan turvallisuutta. 

Olemme 22-vuotias valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka kokoaa yhteisten arvojen ja tavoitteiden äärelle 11 vapaaehtoista maanpuolustus-, turvallisuus- ja varautumistyötä tekevää jäsenjärjestöä sekä niiden 150 000 naisjäsentä.  

Yhteistyö ja yhteiset tavoitteet ovat toimintamme perusta. Yhdessä tekemisestä on hyötyä ja iloa kaikille. Naisten Valmiusliiton toiminnan keskiössä on varautumis- ja turvallisuuskoulutus.

Tavoitteenamme on jatkuvasti kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Vaikka toimintamme perustuu ennen kaikkea jäsenjärjestöjemme naisjäsenten koulutustarpeisiin, kannustamme samalla kaikkia suomalaisia naisia kouluttautumaan arjen turvallisuustaitojen osaajiksi, kouluttajiksi ja asiantuntijoiksi. Koulutustoimintamme on suunnattu kaikille suomalaisille naisille.

Vaikka Nasta-harjoitusten konsepti on edelleen sama kuin runsaat 20 vuotta sitten, koulutustarpeiden kartoitus ja kurssien sisällön arviointi ja kehittämistyö on jatkuvaa. Myös palaute on meille erittäin tärkeää. Sen avulla pystymme kehittämään toimintaamme ja varmistamaan parhaan mahdollisen oppimis- ja harjoituskokemuksen. 

Jokainen Nasta-harjoitus on omanlaisensa ja sellaisenaan ainutkertainen kokemus niin osallistujille kuin kouluttajillekin. Jokaisen suurharjoituksen takana on tiukan intensiivinen ja suunnitelmallinen puolentoista vuoden työ, jonka tekijöinä on suuri joukko vapaaehtoisia naisia.Haluamme panostaa laadukkaaseen ja suunnitelmalliseen koulutukseen, joka antaa eväitä ja valmiuksia selvitä sekä arjen yllättävistä vaara- ja uhkatilanteista että vakavista ja pitkäkestoisimmista kriiseistä. 

Hyvät kuulijat,

Pihlaja on järjestyksessä 44. valtakunnallinen naisille suunnattu Nasta-harjoitus.On ollut hienoa havaita, että vuosi toisensa jälkeen valtakunnalliset Nastat ovat saaneet erittäin suuren suosion. 

Tällä kertaa mukana on myös yksi ruotsinkielinen kurssi. Pidämme tärkeänä sitä, että turvallisuustaitoja voi opetella omalla äidinkielellään. Tähän tullaan kiinnittämään huomiota myös tulevina vuosina.

Tänä viikonloppuna harjoitus toteutetaan Kaartin jääkärirykmentin kotisaarella Helsingissä ja Santahamina toimii kolmen tiiviin ja asiantäyteisen koulutuspäivän ajan tukikohtana noin 400 naiselle. 

Olemme iloisia voidessamme kouluttaa ja kouluttautua näin erinomaisessa ympäristössä sekä käyttää hyväksemme puolustusvoimain tiloja kalustoa sekä varusteita.

Lämmin kiitos sekä Kaartin Jääkärirykmentille että MPK:lle.Ilman teidän tukeanne, tämän harjoituksen järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Hyvän yhteistyön kautta saamme parhaat mahdollisuudet onnistuneen harjoituksen rakentamiseksi ja läpiviemiseksi.

Hyvät osallistujat

Vapaaehtoisin voimin suunniteltu, valmisteltu ja toteutettu harjoitustapahtuma on aina myös suuri voimanponnistus, joka vaatii työtä, sitoutumista ja oikeaa asennetta. 

Pihlaja2019 -harjoituksen järjestelyistä saamme kiittää Naisten Valmiusliiton Helsingin seudun alueneuvottelukunnan osaavia ja aktiivisia naisia, jotkaovat valmistaneet pitkään ja huolella tämän viikonlopun harjoitusta. Uskon, että niin talkoolaiset kuin osallistujatkin saavat jälleen kokea ikimuistoisen viikonlopun. Pihlajan sato on tänä vuonna erityisen runsas, toivottavasti myös Pihlaja 2019 –harjoitus tuottaa teille paljon iloa sekä hyvää satoa pitkälle tulevaisuuteen.

Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja onnistunutta harjoitusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s