Kouluttajakurssin kouluttajat

Tervehdys kouluttajakoulutuksesta!

Olemme odottaneet Pihlaja 2019 –harjoitusta pitkään ja nyt olemme päässeet asiaan! Täällä ollaan, valmiina vastaanottamaan uudet, upeat kouluttajanaiset!

Kouluttajakurssin kouluttajat ja apukouluttajat, ikähaarukaltaan 24 – 57 vuotiaat, ovat varsin kirjava joukko eri alojen edustajia. Siviilissä toimimme sairaanhoitajana, varastonhoitajana tai yritysjohdon konsulttina. Yksi on ammatiltaan hätäkeskuspäivystäjä, toinen projektipäällikkö, kolmas asiakaspalvelun ammattilainen. Jotkut opiskelevat, kulttuurituottajaksi tai sosionomiksi. Yksi meistä harrastaa pitsinnypläystä ja toinen metsästää. Kolmas laulaa joskus ja neljäs näyttelee. Joukosta löytyy judoka, kirjallisuusfriikki ja crossfittaaja. Yksi pyöräilee ja joku käy kuntosalilla, ainakin joskus. Yksi viihtyy hevosten parissa tai jäähallilla. Joku meistä pelaa myös salibandya. Tai futsalia. Ainakin yhdellä roikkuu usein järjestelmäkamera kaulalla. Todistetusti yksi on sairastunut neuloosiin. Se viides rakastaa elokuvia. Joku on sinkku, joku ei ole. Joillain on lapsia, kaikilla ei. Jotkut ovat suorittaneet varusmiespalveluksen. Ne jotkut vetävät teille ne muodossaliikkumisharjoitukset. Osa taas on niin vanhoja, etteivät päässeet koskaan armeijaan ja ovat näissä hommissa ehkäpä juuri siksi. Yhteistä meille kaikille on maanpuolustustahto ja kouluttajakoulutus. Siksi me olemmekin nyt kouluttamassa teitä meille kollegoiksi. Siksi, että tämä on tärkeää. Ja hauskaa.

Mitä me sitten tavoittelemme? Sen lisäksi, että olet oppinut marssimaan tahdissa, viikonlopun jälkeen kouluttajakurssilaisilla on perusvalmiudet toimia kouluttajana tai apukouluttajana Naisten Valmiusliiton, jäsenjärjestöjen sekä Maanpuolustuskoulutus-yhdistyksen kursseilla. Kouluttajakurssin suorittamisen jälkeen jokainen osallistuja tuntee kouluttamisen perusteet, tehtävät ja vastuut, sekä osaa suunnitella koulutuksen. Kurssilla saa vinkkejä myös esiintymiseen. Ehkä opit jotain itsestäsikin? Paljon on siis opittavaa ja sisäistettävää yhden viikonlopun aikana ja sunnuntaina olemme kaikki varmasti väsyneitä, mutta tiedontäyttämiä ja toivottavasti tyytyväisiä itseemme.

Ole avoimin mielin, omana itsenäsi ja osallistu, keskustele ja tarvittaessa kyseenalaista. Ota huumori myös mukaan, me nauramme paljon! Myös itsellemme!

Lämpimästi tervetuloa, olemme odottaneet teitä!

Pihlaja 2019 Kouluttajakurssin kouluttajat ja apukouluttajat

Teksti Annu Kajanne. Kuva Tiia Impivaaran kuvakoelmista Vasemmalta Tiia Impivaara, kurssinjohtaja, Annu Kajanne, apukouluttaja, Lea Laukkanen, kurssinvarajohtaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s