Pitkittynyt sähkökatko. Miten sinä pärjäisit?

Selviytyminen sähköttä kurssilla puhutaan kotitalouksien omatoimisesta varautumisesta. Ihminen on huolehtinut kotitaloutensa varautumisesta, kun hän pystyy huolehtimaan omasta ja läheistensä perustarpeista myös yhteiskunnan häiriötilanteessa. Tällöin hänellä on kotivara eli varavettä ja helposti valmistettavia ruokatarvikkeita. Hän pystyy järjestämään valoa ja lämpöä sekä valmistamaan ruokaa ilman sähköä. Hänellä on varalla hieman käteistä rahaa sekä omat ja perheen lääkkeet, hygieniatarvikkeet ja muita välttämättömyystarvikkeita. Lisäksi hän tietää, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa.

Lisätietoa kotivarasta tästä

Kouluttaja Eeva Kröger muistuttaa, että perus elintarvikkeiden ja veden ja muun pakollisen lisäksi olisi hyvä varata kotiin hiukan tuotteita, jotka helpottavat häiriötilanteen sietokykyä parantamalla mielialaa. Tällaisia voi olla esimerkiksi erilaiset syötävät herkut.

Kurssilla on käsitelty kotitalouksien varautumisen lisäksi yhteiskunnan sähköriippuvuutta ja huoltovarmuutta. Teorian lisäksi kurssilla pääsee harjoittelemaan trangian ja aggregaatin käyttöä, jotka molemmat ovat tuiki tarpeellisia välineitä pitkittyneen sähkökatkon aikana.

Jos haluat selvittää, miten itse pärjäisit häiriötilanteessa, käy kokeilemassa 72tuntia peliä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s