”Yhdessä tekeminen on se suuri voima, jolla onnistumme”

Hyvät kurssilaiset, kouluttajat ja harjoituksen organisaatio sekä yhteistyökumppanit!

”Innostunutta porukkaa, mahtava kurssi, hyvä yhteishenki, olisin kuunnellut tätä kouluttaja lisää, mistä olette saaneet näin hyviä kouluttajia” – tässä joitakin kommentteja eiliseltä kenttäkierrokselta niin kurssilaisilta, kurssinjohtajilta kuin kutsuvierailta.

Kaarina Suhonen korosti päätöspuheessaan yhdessä tekemisen voimaa.

Viikonloppuna Revontuli-harjoituksen yhdeksällä kurssilla on ollut osallistujia yhteensä 238, harjoituksen kokonaisvahvuuden kouluttajat mukaan lukien ollessa 281. Suosituin kurssi oli Moottorikelkka ja maastoajo, joka täyttyi puolessatoista minuutissa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Myös Maastotaidot talvella ja Henkinen kriisinkestävyys sekä olivat suosituimpien kurssien joukossa.

Kurssilaisia on tullut eri puolilta Suomea, eniten Pohjois-Pohjanmaalta, Lapista ja Uudeltamaalta. Ainoastaan Keski-Pohjanmaalta ja Ahvenanmaalta ei ole ollut osallistujia. Kurssilaisista noin 60 % kuuluu johonkin jäsenjärjestöön. Mukana on ollut eri-ikäisiä naisia ja ystäväporukoita, niin vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneita, kuin äiti-tytär sekä isoäiti ja lapsenlapsi pareja.

Moni teistä ei ehkä tiedä, että ensimmäinen NASTA Valmius -harjoitus on pidetty täällä Lapissa Rovajärvellä yli kaksikymmentä vuotta sitten, vuonna 1998. Harjoituksen painopiste oli kouluttajakoulutuksessa, ja tämä mahdollisti liiton valtakunnallisen koulutustoiminnan käynnistämisen. Sen jälkeen Rovaniemellä on pidetty myös Hanki 2010 -harjoitus. Täällä järjestetyt harjoitukset tarjoavat erityisen hyvän ympäristön selviytyä talvella lumen ja pakkasen keskellä, mikä on meillä Suomessa äärimmäisen keskeinen taito.

Toivottavasti teistä jokainen on saanut myös tässä harjoituksessa uutta tietoa ja osaamista varautumiseen sekä erilaisiin arjen häiriötilanteisiin liittyen. MSO -etsintä ja Henkinen kriisinkestävyys ovat olleet sellaisia kursseja, joiden käymisestä on hyötyä etenkin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) -toiminnassa. Jo tällä hetkellä naisille löytyy erilaisia tehtäviä viranomaisten tueksi ja avuksi, joten liittykää mukaan niin järjestöihin, kuin Vapepa-toimintaan.

Harjoituksen organisaatiolle haluan lausua lämpimät kiitokset hyvin tehdystä työstä. Harjoituksen johdolla on suuri merkitys toimintojen onnistumiselle. On ollut mielenkiintoista ja antoisaa kulkea vierellänne harjoituksen suunnittelusta aina tähän viikonlopun toteutukseen asti. Alun hämmennyksestä on hiljalleen kehittynyt osaava ja yhteiseen tavoitteeseen sitoutunut tiimi.

Mikään harjoitus ei myöskään synny yksin, vaan tähän on tarvittu yhteistyökumppaneita; Lapin alueneuvottelukuntaa, jäsenjärjestöjen upeita ja osaavia vapaaehtoisia, eri alojen asiantuntijoita ja viranomaisia, sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistystä ja Puolustusvoimia. Yhdessä tekeminen on se suuri voima, jolla onnistumme näin ison harjoituksen toteuttamisessa.

Lämmin kiitos teille kaikille!

Hyvät kurssilaiset!

43. NASTA Revontuli -harjoitus lähenee loppuaan ja on aika arvioida oppimaansa ja kokemustaan kurssin onnistumisesta. Pyydämmekin teiltä tänään tärkeää palautetta niin onnistumisesta kuin kehittämiskohteista, jotta voimme kehittyä ja vastata koulutuksellisiin tarpeisiin mahdollisimman hyvin myös tulevaisuudessa. Toivon, että olette saaneet myös uusia ystäviä ja verkostoituneet, kokeneet jotakin ihan uutta sekä joutuneet omalta mukavuusalueeltanne ulos, sillä sekin on osa oppimista.

Lopuksi toivotan teidät kaikki mukaan tuleviin harjoituksiin, joista tietoa löytyy Liiton kotisivuilta ja harjoituksen blogilehdestä. Vinkkaan myös mahdollisuudesta osallistua valtakunnalliseen paraatiin Naisten Valmiusliiton marssiosastossa 4.6 Rovaniemellä.

Turvallista kotimatkaa ja pitäkää huolta itsestänne, sillä voidakseen auttaa muita, on muistettava huolehtia myös itsestä!

Kaarina Suhonen pääsihteeri Naisten Valmiusliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s