Kuusamosta vahva edustus

NASTA Revontuli-harjoituksessa on vahva edustus Kuusamon maanpuolustusnaisista: harjoituksen organisaatiossa eri tehtävissä on kahdeksan henkilöä, ja kursseilla heitä on mukana neljä.

– Tämä harjoitus, kuten kaikki muutkin NASTA-harjoitukset, kokoavat yhteen samanhenkisiä, reippaita naisia. Kursseilla jokainen kartuttaa omia arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja, sanoo organisaation toimiston toimistopäällikkönä toimiva Kaisu Palosaari Kuusamon maanpuolustusnaisista.

-Kolmen päivän tiivis yhdessäolo ja toiminta hitsaavat naisia entisestään yhteiseen päämäärään, valmiuteen toimia poikkeusolosuhteissa. Se voi olla vaikkapa pitkä sähkökatkos, etsintätilanne tai muu avun tarjoaminen.

-Kurssit harjoituttavat naisia toimimaan myös johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä, Palosaari mainitsee.

Hänen lisäkseen NASTA Revontuli 2019 organisaatiossa toimivat kuusamolaiset Anne-Kaisa Olva toimiston varapäällikkönä, turvallisuusvastaavana on  Riitta Wedman ja ensiapuvastaavana  Anu Keränen, huollon varapäällikkönä Tarja Leinonen-Viinikka ja toimiston viestintäryhmässä Terttu Niemelä. Ulla Rontti toimii MSO etsinnän varajohtajana ja Sanna Laihola-Baas Maastotaidot talvella -kurssin varajohtajana.

Kuusamon maanpuolustusnaisten puheenjohtaja Tarja Leinonen-Viinikka iloitsee yhdistyksensä panoksesta.

-Naisemme ovat innokkaita kouluttautumaan. Mainittakoon, että Pohjois-Pohjanmaan kolme ensimmäistä Maanpuolustusnaisten liiton peruskoulutuksen suoritusmerkkiä tuli Kuusamoon.

Muutenkin yhdistyksen toiminta on vilkasta monenlaisista talkoista vaikkapa Isänmaalliset laulut -tilaisuuteen. Yhdistys on jäsenmäärältään tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan piirin suurin. Kahden viime vuoden aikana jäsenmäärä on tuplaantunut, mikä kertoo maanpuolustusnaisten toiminnan kiinnostavuudesta., Leinonen-Viinikka sanoo.

NASTA Revontuli 2019 -harjoituksen koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta. Harjoituksen järjestelyistä vastaa Naisten Valmiusliitto (NVL) ja kurssit toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Teksti: Terttu Niemelä

Kuva: Jaana Hirvonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s