Iltaohjelmaa Revontuli-teemalla

Tilaisuuden aluksi Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhonen luovutti Lotta-mitalin Leena Ruosteiselle, joka on pitkään toiminut vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja erityisesti naisten varautumiskoulutuksen edistämiseksi.  Leena toimii Revontuli-harjoituksen huoltopäällikkönä.

Leena Ruosteinen ja Kaarina Suhonen

Iltaohjelma kuuluu perinteisesti NASTA-harjoitusten lauantai-illan ohjelmaan. Ohjelman suunnittelu ja järjestäminen kuuluu alueneuvottelukunnan vastuulle.  Lapin alueneuvottelukunnan puheenjohtaja Liisa Eloranta kertoi, että tämän illan ohjelma on laadittu REVONTULI –teeman hengessä.

Lapin Käsikellot esittivät kolme kappaletta.

Lapin Käsikellot

Käsikellot – Suomessa harvinaiset soittimet otettiin käyttöön Lapissa Rovaniemellä vuonna 2001. Toiminta alkoi Lapin Lasten Käsikellot –yhtyeenä. Kun lapset kasvoivat nuoriksi ja aikuisiksi yhtyeen nimikin muutettiin Lapin Käsikelloiksi. Taiteellisena johtajana toimii Jukka Hakola. Kaunisääniset soittimet, kellot, olivat kaunista katseltavaa ja kuunneltavaa

Revontulista kertoi Tomi Teppo, joka on projektitutkija työpaikkanaan Sodankylän geofysiikan observatorio. Häneltä saimme kuulla sanoin ja kuvin tiukkaa asiatietoa revontulista.

Pia Tuukkanen, Tomi Teppo

Kemijärven lausujien naiskolmikko Aila Kelloniemi, Saara Laitila ja Arja Skog lausuivat Runoja naisesta aikuisen naisen energisyydellä ja taidolla.  

Mirja Vaittinen

Laulun voimaa juhlaan toi Mirja Vaittinen, joka toimii Johtamisen peruskurssin kurssinjohtajana. Mirja esitti kaksi omaa sävellystään, jotka hän on myös sanoittanut itse. Mirjalla on pitkä ura laulujen säveltäjänä, sanoittajana ja esittäjänä. Muusikko Vesa Norvanto toimi säestäjänä.

Ohjelman päätteeksi laulettiin Yhteislauluksi yhdessä Ilmari Kiannon runoon pohjautuvan laulu, Revontulten leikki.

Yhteislaulua

Juhlan juonsi maanpuolustushenkinen Pia Tuukkanen, joka on toiminut Ylellä toimittajana ja tekee nykyisin työtä yrittäjänä.

Teksti: Liisa Eloranta, Jaana Hirvonen

Kuvat: Pilvi Vihanta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s