”Ajokoulussa”

Liikenneturvallisuus- ja B-ajo-oikeus -kurssilla oli mahdollisuus suorittaa puolustusvoimain B-ajolupa. Ja kaikki 20 kurssilaista sen suorittivatkin.

-Parasta oli koko kurssilla se, että saatiin tehdä käytännön hommia. Ajettiin maastossa, opeteltiin peruuttamista keilaradalla ja peräkärryn kanssa, luetteli Tiina Hinkka.

Saatiin tutustua autoihin oikein perusteellisesti. Vaihdettiin öljyt ja renkaat, tarkistettiin nesteet ja monta muuta asiaa, jatkoi Tipe Pylvänäinen.

-Mehän ollaan nyt ihan ammattilaisia. Kursseilla meitä voi tilata sitten kuljettamaan.

Luvan haltijalla on siis oikeus ajaa puolustusvoimien ajoneuvoja ja toimimiseen koulutuksissa ja harjoituksissa puolustusvoimien ajoneuvojen kuljettajana.

Koulutuksessa harjoiteltiin ajoneuvon käyttöönottotarkastusta, päivittäishuoltoa sekä toimintaa tyypillisimmissä liikenneonnettomuuksissa ja hätäensiavun antamista onnettomuuspaikalla.

Kurssilla perehdyttiin ajoneuvon käyttöön vaikuttaviin erityismääräyksiin (B ajo-oikeusteoria) sekä suoritettiin ajo-oikeuden myöntämiseen liittyvä ajoharjoittelu.

Kurssille pääsy edellytti teoriaosuuden suorittamista pv-moodle -verkkokurssilla hyväksyttävästi ennen kurssille tuloa sovittuna ajankohtana. Kurssilaisella piti olla vähintään B-luokan ajokortti eikä saanut olla vakavia ajo-oikeuteen vaikuttaneita/vaikuttavia rikkomuksia

Koulutus antoi kurssilaisille valmiuden ennakoida ja arvioida liikenteen riskitilanteita ja vastuullista toimintaa tieliikenteessä. Kurssin johtaja Marjo Törmikoski oli erittäin tyytyväinen kurssilaisten aktiivisuuteen ja toimintaan kurssin aikana.

Teksti: Terttu Niemelä

Kuvat: Pilvi Vihanta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s