”Tämä on ollut hieno matka kanssanne”

Harjoituksen johtaja

Kuva: Harjoituksen johtajan olo on huojentuneen onnellinen erinomaisesti sujuneen harjoituskokonaisuuden jälkeen.

Niksula 2018 -harjoitus saatiin onnistuneesti päätökseen ja nyt on pienen välitilinpäätöksen aika.

Koko kokonaisuus huomioiden harjoitus sujui viikonloppuna melkein itsestään hyvän etukäteissuunnittelun ansiosta. Muutama vaihtoehtoinen suunnitelma oli valmiina, jos jokin asia olisi tarvinnut korjaavia toimenpiteitä, mutta niitä ei harjoituksessa tullut esille.

Harjoituksen vastuuhenkilöiden rekrytointi oli erittäin onnistunut ja he ottivat vastuun omista tehtävistä erittäin sitoutuneesti ja oma-aloitteisesti. Jo suunnittelun kuluessa päälliköt ja vastaavat kehittyivät ja kehittivät omia tehtäviään mallikkaasti ja tiedon kulku eri vastuualueiden välillä varmistettiin pitämällä mahdollisimman paljon yhteisiä suunnittelupalavereja.

Myös kurssinjohtajien ja kouluttajien rekrytointi oli onnistunut ja koulutuksen taso oli palautteeseen peilaten erinomainen. Veli-Pekka Nurmen yhteisluento antoi hyvän alkuunlähdön koko viikonlopun kouluttautumiseen.

Meillä oli todella hyvät yhteistyökumppanit, jotka mahdollistivat harjoituksen läpiviemisen onnistuneesti. Porin prikaatista, Leijona Cateringistä, Niinisalon Sotilaskodista ja Lounais-Suomen maanpuolustuskoulutusyhdistyksestä saatiin kaikki mahdollinen tuki harjoitukseen. Myös Naisten Valmiusliitolta saamamme tuki oli kannustavaa ja rakentavaa. Tämän kokoinen harjoitus vaatii usean muuttuvan tekijän onnistumista samanaikaisesti ja jopa säät suosivat meitä kesäisillä lämpötiloilla.

Kurssilaisten hyvinvointi oli koko suunnittelun ajan keskiössä, jotta harjoituksen läpivienti olisi sujuvaa ja saataisiin onnistumisen tunteita sekä organisaatiossa että kurssilaisissa. Olimme tietoisia, että kurssilaisten joukossa on monta kokenutta Nastan kävijää ja vertailu edellisiin harjoituksiin tulee antamaan meille haasteellisen tehtävän harjoituksen toteutukseen. Kursseilta kootun palautteen mukaan olemme saavuttaneet tavoitteemme moninkertaisesti ja erityisen iloinen olen siitä, että kurssikokonaisuudet ovat saaneet erinomaiset arvostelut kauttaaltaan. On hienoa todeta koulutustyytyväisyyden olleen erinomaisella tasolla ja Niinisalossa vietetty viikonloppu on koettu mielekkääksi.

Olo on huojentuneen onnellinen erinomaisesti sujuneen harjoituskokonaisuuden jälkeen ja voin hyvillä mielin antaa vuoron vastuulliseen tehtävään seuraavien Nasta-harjoitusten tekijöille.

Tämä on ollut hieno matka teidän kanssanne ja tätä oli ilo tehdä hienossa seurassa.

Riitta Heikkilä
harjoituksen johtaja

Kuva: Tuula Rahkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s