Kurssitarjontaa pidettiin yleisesti hyvänä ja toiminnallisina

NVL naiset

Kuva: Riitta Heikkilä (vas), Anne Holmlund ja Kaariana Suhonen toivottavat, että mahdollisimman moni harjoitukseen osallistujista löytää myös jatkossa harrastuksen jäsenjärjestöjen toiminnasta ja tulee mukaan aktiiviseen joukkoon. 
Naisten Valmiusliiton Niksula 2018-harjoituksen päättymisestä on kulunut aikaa pari viikkoa, mutta tunnelmia ja koosteita käydään vielä läpi kuukauden ajan. Harjoitus koostui yhdestätoista eri kurssista, joista yksi oli harjoituksen organisaation JohdaNASTA III kurssi. Lopullinen osallistujamäärä oli yhteensä 371. Osallistujista noin puolet oli ensikertalaisia ja eniten osallistujia oli Uudeltamaalta sekä Varsinais-Suomesta.

Uutena kurssina harjoituksessa oli ”Toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa” ja se sai kurssilaisilta sellaisen palautteen, että tulemme pitämään sen kurssivalikoimassamme jatkossakin. Lisäksi alueelle soveltuvia kursseja olivat Kansainvälinen kriisinhallinta ja Turvallisesti vesillä. Harjoituksen kurssitarjonta oli hyvin monipuolinen, jotta kurssilaisten erilaiset turvallisuustarpeet tulisivat huomioitua mahdollisimman hyvin. Palautteissa kurssitarjontaa pidettiin yleisesti hyvänä ja toiminnallisina. Osa kaipasi tulevaisuudessa jatkokursseja sekä lapsiin liittyviä teemakokonaisuuksia. Kurssitarjonta vaihteleekin vuosittain sen mukaan mihin vuodenaikaan ja missä harjoitus pidetään, jotta alueen osaaminen pääsee esille.

Tämän vuoden harjoitus on antanut toivottavasti niin kurssilaisille kuin harjoituksen organisaatiolle uusia valmiuksia toimia niin arjen häiriötilanteissa kuin mahdollisissa poikkeusoloissa. Harjoituksen toteutuksesta vastasi Turun ja Porin alueneuvottelukunta, joka koostuu liiton jäsenjärjestöjen osaavista naisista. Harjoituksen onnistumiseen ovat vaikuttaneet myös hyvät yhteistyökumppanit; MPK:n Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri ja Porin prikaati sekä eri viranomaiset ja järjestöt. Toivottavasti mahdollisimman moni harjoitukseen osallistujista löytää myös jatkossa harrastuksen näiden jäsenjärjestöjen toiminnasta ja tulee mukaan aktiiviseen joukkoon!

Teksti: Kaarina Suhonen
Kuva: Tuula Rahkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s