Tuhat toistoa ilon kautta

Kuva; VK blogi 2

Naisten Valmiusliiton NASTA Niksula 2018 harjoituksen -kurssi, Toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa, rakentui luennoista ja harjoituksista. Kurssilaisille opetettiin hätäensiapua, jossa harjoiteltiin elvytystä, tajuttoman kylkiasentoon laittamista sekä suuren verenvuodon tyrehdyttämistä.  Lisäksi kurssin ohjelmassa oli muun muassa suojelupoliisin luento siitä, miten toimia ääritilanteessa sekä miten liikkua turvallisesti kotimaassa ja ulkomailla. Kurssi antoi valmiuksia, miten vapaaehtoiset voivat toimia viranomaisten tukena sekä miten toimia traumaattisen kriisin vaiheissa.

Kurssilla harjoiteltiin yksinkertaisia suojautumiskeinoja mm. irtaantumistekniikoita. Erilaisia harjoitteita tuli toistaa tuhansia kertoja. Näin ne jäävät selkärankaan ja uhkaavissa tilanteissa pystyy toimimaan vaistomaisesti harjoiteltujen ohjeiden mukaan. Koulutuksessa harjoitetut tekniikat ja niiden tiedostaminen ja harjoittaminen auttavat mahdollisessa uhkatilanteessa, jossa tulee muistaa, että voima ei ole pääasia. Kouluttajat korostivat, että uhkatilanteessa kehon kielellä (55 %), äänenpainolla (37 %) ja sanoilla (8 %) on merkitystä. Kurssin aikana jokaiselle kurssilaiselle tehtiin henkilökohtainen turvallisuussuunnitelma.

Kurssilaiset ja kouluttajat korostivat kurssin tärkeyttä. Kurssilaiset kokivat saaneensa valmiuksia ja suosittelevatkin kurssia kaikille Suomen naisille. Kurssilaiset kiittivät hyvistä kouluttajista ja tsemppaavasta hengestä ja henkilökohtaista ohjeista.

 

Teksti ja kuva: Niksula 2018 -harjoituksen viestintäkurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s