Lika lämmittää

”Lika pitää lämpimänä” sanoo kokenut Niksulan maastokurssin varavetäjä Satu Rajala. Maastokurssilaisten ei kannata peseytyä koko viikonloppuna vaan säästää se nautinto lähtöhetkeen. Kädet pestään kuitenkin vedellä ja saippualla tarpeen mukaan. Käsidesiä käytetään vain infektiokausina, vaikka sitä näyttää olevan miehistötiloissa tarjolla.

Kuva 13

Kuva: Maastotaidoissa kahvi ei ole kortilla, mutta vaatii hiukan vaivannäköä.

Jos peseytyminen onkin toisarvoista niin kahvista ei tingitä. Trangioita olikin iso pino nätisti kasattuna nuotiopaikan kupeella, tietysti tahrattomiksi puunattuina. Tulevan illan päivällismenu alkoi maittavalla, juuri kerätyistä sienistä valmistetulla sienisipulihöysteellä. Muu osuus päivällisestä jäi meille vierailijoille arvoitukseksi kun emme huomanneet sitä sienistä kateellisina kysellä.

Olosuhteet leirillä vaikuttavat olevan kunnossa. Löytyy kaksi WC-koppia eli ihan riu´ulla ei tarvitse asioitaan toimittaa.

Kuva 10

Kuva: Maastokurssin virolaisvahvistukset Kristina ja Olga olivat vaikuttuneita puukonkäsittelytaitojen opettelusta, tehdyistä kiehisistä ja suomalaistelttojen näppäristä teltannyöreistä. Sen sijaan sienitietous oli heillä hallussa.

Kurssin virolaiset osallistujat Kristina ja Olga ihastelivat kiehisten tekoa, ja teltan nyörien sitominen, kiristäminen ja uudelleen kiinnittäminen oli heistä mykistävän helppoa.  Nuorimpia osallistujia kiinnosti erityisesti vieressä oleva kuntorata. Olisiko tämä tulevaisuudessa uusi Nasta-kurssiympäristö?  Kurssi nuorille ja nuorekkaille kovakuntoisille naisille.

Revontuli-harjoituksen Maastotaidot talvella -kurssin tuleva johtaja Tuovi Palomaa oli tutustumassa kurssin järjestelyihin Niksulassa. Olosuhteet täällä olivat lämpimät. Maaliskuussa 2019 Rovaniemellä kurssi vietetään talviolosuhteissa. Varustukseen kuuluvat sukset ja huopakumpparit.
Teksti ja kuvat: Niksula 2018 -harjoituksen viestintäkurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s