”Tahdon tyttäret” -tutkimus jatkui Niksula-harjoituksessa

Linda Hart

Kuva: VTT Linda Hart (keskellä) tekee tutkimusta naisille suunnatusta valmius- ja turvallisuuskoulutuksesta Suomessa. Hän osallistui Niksula 2018 -harjoitukseen tutkijan roolissa ja teki harjotuksessa osallistuvaa havainnointia. 
Syksyn kunniaksi sosiologi sonnustautui taas maastopukuun viikonlopuksi selvittääkseen, millaista on naisille tarjottava valmius- ja turvallisuuskoulutus Suomessa! Aloitin etnografisen kenttätyön eli osallistuvan havainnoinnin huhtikuussa Katarina-harjoituksessa Dragsvikissa ja jatkoin havainnointia kuluneena viikonloppuna Niksula-harjoituksessa. Keväällä kävin havainnoimassa kursseja Suomalainen nainen maanpuolustajana, Bemötande av kris ja Kyberturvallisuus. Nyt seurasin kursseja Kansainvälinen krisinhallinta, Kenttälääkintä ja Toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa.
Niksulassa oli paljonkin uutta sisältöä ja NASTA-harjoituksissa tarjottujen kurssien kirjo alkaa hahmottua. Kursseja havainnoimalla alkaa myös piirtyä kuva siitä, miten kansalainen voi kouluttautua kohtaamaan sekä arjessa että häiriö- ja kriisitilanteissa esiintyviin turvallisuushaasteisiin, kuten myös siitä, millaista on maanpuolustusorientoitunut kansalaistoiminta ja vapaaehtoiskentän tarjoamien tehtävien kirjo. Jatkan osallistuvaa havainnointia vielä Fanni-PikkuNastassa lokakuussa ja Revontuli-harjoituksessa maaliskuussa.
Teen tutkimustani tällä hetkellä Maanpuolustuskorkeakoulun TAHTO2-tutkimushankkeessa (https://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/tahto-tutkimusprojekti), joka pureutuu suomalaisten maanpuolustustahdon ja maanpuolustussuhteen ulottuvuuksiin.Tutkimukseen sisältyy myös osuus, jossa järjestetään ryhmähaastatteluja eri puolilla Suomea NASTA-harjoituksiin osallistuneille naisille. Haastattelen mielelläni myös kouluttajia, luottamushenkilöitä ja muita aktiiveja yksilöhaastatteluin. Tutkimushaastatteluja järjestetään loppuvuodesta 2018 ja alkuvuodesta 2019. Jos haluat tarjoutua haastateltavaksi, ole yhteydessä sähköpostitse!
Yhteystiedot:
Linda Hart, VTT, tutkija, TAHTO2-hanke
Johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitos, Maanpuolustuskorkeakoulu, PL 7, 00861 Helsinki
Sähköposti: linda.hart (a) mil.fi; linda.hart (a) alumni.helsinki.fi
#tahtotutkimus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s