Vakavaa asiaa huumorilla höystettynä

Teksti: Laura Noreila, kuvat: Annu Kajanne

Tosielämän ensiapu -kurssin johtaja Soile Salmi-Villa on tyytyväinen viikonlopun sujumiseen.

”Tällä kurssilla on poikkeuksellisen rento, keskusteleva ja avoin ilmapiiri. Yhteishenki on mielestäni loistava. Kurssilaisten toiveesta olemme tehneet paljon käytännön harjoituksia ja miettineet ensiavun antamista erilaissa akuuteissa tositilanteissa.”

Yksikään ea-kurssin lähes 30 osallistujasta ei ole aiemmin elvyttänyt tai osallistunut oikeisiin pelastustöihin, moni on kyllä soittanut hätänumeroon 112. ”Tavoitteemme on luoda kaikille varmuutta toimia tositilanteessa”. Onnettomuuspaikalla tai sairaskohtauksen iskiessä nopeus on valttia. Jos paikalle ensimmäisenä saapuva osaa heti soittaa numeroon 112 ja antaa täsmälliset, selkeät tiedot tilanteesta, hän voi pelastaa uhrin hengen. Myös maallikon antama ensiapu, esteettömän hengityksen varmistaminen, verenkierron ylläpitäminen ja lisävammojen ehkäisy, ovat oleellisen tärkeitä. Lisäonnettomuuksien välttäminen varottamalla muita liikkujia on myös muistettava.

Kolmas kerta ja lisää seuraa

Akaalainen Riitta Roti osallistui kolmanteen NASTA-harjoitukseensa. Hän on opetellut maastotaitoja Varvara 2016 -harjoituksessa Haminassa, MSO-etsintää Hoikka 2016 -harjoituksessa Kajaanissa ja nyt vuorossa oli tosielämän ensiapu-kurssi.

”Kurssi on vastannut täysin odotuksiani; käytännön harjoituksia ja vinkkejä on tullut paljon. Meidän porukkamme on erittäin samanhenkinen ja fiilis vakavasta asiasta huolimatta tosi positiivinen. Oman mahtavan lisänsä viikonloppuun tuo armeijaympäristö marsseineen ja maastopukuineen. Jatkossa toivoisin pääseväni itsepuolustuskurssille,” mietti Riitta.

Kurssinjohtaja Soile Salmi-Villa (vas.) piti ea-kurssin yhteishenkeä poikkeuksellisen hyvänä.

Riitta Roti (oik.) harjoitteli puhallus/paineluelvytystäelvytystä ja sydäniskurin (defibrillaattori) käyttöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s